By ARP

Eveniment literar în după-amiaza zilei de 2 Prier, 2009, lansare de carte la Librăria Mihail Sadoveanu de pe Bulevardul Magheru, Bucureşti.

Faptă bună, spre neuitare.

Librăria a devenit deodată neâncăpătoare. Critici literari, istorici, scriitori, simpli cititori, cu toţii au fost mânaţi de dorinţa de a participa trup şi suflet la lansarea a două cărţi pe care stă scris cu litere mari şi bine vizibile, numele lui Artur Silvestri.

Titlurile cărţilor sunt: “Mărturii tulburătoare” – in momoriam Artur Silvestri  şi “Frumuseţea lumii cunoscutede Artur Silvestri.

Ambele cărţi au apărut la scurt timp după ce Artur Silvestri s-a mutat în grabă şi prea devreme în lumea Celor Drepţi. De realizarea lor s-a ocupat doamna Mariana Brăescu Silvestri, ajutată îndeaproape de o mână de persoane inimoase, printre care şi doamna Teodora Mîndru.

Mărturii tulburătoare – in memoriam Artur Silvestri este o antologie ce cuprinde gânduri, sentimente, mărturii cu adevărat tulburătoare, ale unui număr de şaizeci de personae, dintre multele care, într-un fel sau altul, personal sau virtual, l-au cunoscut pe Artur Silvestri – scriitorul, istoricul, filozof al culturii, iniţiatorul măreţului program Asociaţia Română pentru Patrimoniu (ARP), program ce a adunat într-un timp scurt şi într-un spaţiu luminos, împrejmuit cu căldură, o seamă de spirite, iubitori de cultură de pe întreg cuprinsul globului pământesc. Pe lângă aceste mărturii sunt publicate şi câteva dintre mesajele de condoleanţe primite în momente de grea tristeţe de doamna Mariana Braescu Silvestri, de la cei ce l-au iubit şi preţuit pe soţul ei Artur Silvestri.

Frumuseţea lumii cunoscute” de Artur Silvestri, este, de fapt, un album, o bijuterie rară, alcătuită din 50 de nestemate literare, 50 de momente de o extraordinară sensibilitate şi frumuseţe sufletească, momente trăite de Artur Silvestri pe perioada a cincizeci de zile din ultima perioadă a vieţii domniei sale. Prin acest album, scriitorul Artur Silvestri ne-a permis să-i vedem sufletul, ne-a dat voie să-i pătrundem în chichiţa sufletului. Fiecare nestemată literară este însoţită de îlustraţii realizate de Vasile Cercel.

Cu emoţii în glas şi cu ochii plini de lacrimi, doamna Mariana Brăescu Silvestri povesteşte cum a luat hotărârea de a păstra la loc de cinste memoria soţului său Artur Silvestri, căruia, prin prematură “plecare” i-au rămas multe lucrări şi proiecte neterminate. Că dintre cele patru cărţi prinse în programul In memoriam Artur Silvestri a apărut deja una, “Mărturii tulburătoare”  lansată în momentul de faţă. Doamna Mariana Brăescu spune că se bazează foarte mult pe ajutorul persoanelor cu care a pornit la realizarea acestui proiect.

Doamna Teodora Mîndru, una dintre persoanele apropiate trup şi suflet doamnei Mariana Brăescu, a povestit cum a lucrat la aceste cărţi, cu câtă dragoste, ca să iasă totul bine, cum a ales fotografia de pe copertă, tocmai pentru că simţea blândeţea şi lumina transmise de chipul lui Artur Silvestri.

Cuvinte de apreciere la adresa scriitorului Artur Silvestri, precum şi amintiri din perioada anilor tinereţii, când lui Artur Silvestri i se spunea “Micul Călinescu”, au rostit, de asemenea cu tristeţe în glas, distinşii oameni de cultură Nicolae Scurtu şi Nae Georgescu.

Scriitoarea Nastasia Maniu a povestit cum a devenit colaboratoare la revistele ARP.

Alexandru Cetăţeanu relatează cu mari emoţii că abia a sosit din Canada şi a aflat întâmplător de evenimentul ce se desfăşura la librăria Mihail Sadoveanu. Era sigur că spiritul lui Artur Silvestri l-a chemat, tocmai pentru a lua parte la lansarea celor două cărţi.

Scriitorul Geo Călugăru a dat citire unui acrostih compus pentru Artur Silvestri, de asemenea poeta Florica Gh. Ceapoiu i-a dedicat un sonet.

La rândul meu, în calitate de colaboratoare la revistele ARP, am spus câteva cuvinte referitoare la scriitorul şi prietenul tainic Artur Silvestri, precum şi la motivul cu care, după cum spunea Î.P.S. Antonie Plămădeală Mitropolitul Ardealului “ne-a adunat Dumnezeu aici”.

Evenimentul s-a desfăşurat într-un cadru deosebit, doamnei Mariana Brăescu fiindu-i alături cu toată atenţia şi dragostea personalul librăriei Mihail Sadoveanu. Cărţile lansate nu au fost de vânzare, ci au fost dăruite tuturor participanţilor. În afară de cele două cărţi lansate, în librărie au fost aduse şi alte cărţi scrise sau realizate şi publicate de Artur Silvestri, la editura care făcea parte din proiectul ARP. Toate cărţile au fost dăruite, aşa cum Artur Silvestri proceda când era în viaţă.

Personal am toată consideraţia pentru iniţiativa doamnei Mariana Brăescu, şi, totodată pentru persoanele care îi sunt alături în susţinerea acestui proiect.

Cu multă răbdare, parcă respectând un ritual, doritorii de autografe au stat cuminţi la rând, iar doamna Mariana Brăescu Silvestri a respectat toate cerinţele, dovedind prin asta cât de mare este puterea pe care i-o dă Dumnezeu omului, atunci când e vorba de o faptă bună, spre neuitarea celor « mutaţi » de la noi.

Mulţumim!

IOANA STUPARU

2 aprilie 2009

Anunțuri


Pentru o vizualizare mai bună, folosiţi MOZILLA FIREFOX

__________________________________________

__________________________________________

Artur Silvestri - fondator ARP

ARTUR SILVESTRI ŞI CĂRŢILE LUI - emisiune TV

__________________________________________

Despre recuperarea patrimoniului cu Mariana Brăescu - emisiune TV

__________________________________________

ATENŢIE! NOU! EMISIUNE DOCUMENTAR TV - „Asociaţia Română pentru Patrimonium - o creaţie a lui Artur Silvestri“ >>>>>

__________________________________________

ARTUR SILVESTRI în lumina eternităţii - film documentar>>>>

__________________________________________

Remember Artur Silvestri – Noi suntem România tainică>>>>

__________________________________________

CELE MAI NOI APARIŢII EDITORIALE ARTUR SILVESTRI

„Aşa cum l-am cunoscut“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Fapta_culturală“.pdf>>>>

_______________________________

Revolta fondului neconsumat>>>>.pdf

_______________________________

Radiografia spiritului creol>>>>.pdf

_______________________________

Artur Silvestri - „Apocalypsis cum figuris“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Perpetuum mobile“.pdf>>>>

_______________________________

coperta I

_________________________________

Sper din tot sufletul ca această carte să-şi împlinească menirea, să apropie cititorul de cărţile şi ideile sale. Să-l ajute să înţeleagă câte ceva din personalitatea, din „modelul Silvestri“ şi nu în ultimul rând, aşa cum spunea el însuşi, să-i înţeleagă „cerul sufletesc“.

Mariana Brăescu Silvestri

_________________________________ >>>„Artur Silvestri – Vocaţia căii singuratice“.pdf>>> _________________________________
coperta-i ____________________________ • Cartea In memoriam ARTUR SILVESTRI- mărturii tulburătoare, prima din colecţia In memoriam Artur Silvestri. Este o carte emoţionantă, pentru că ea cuprinde sentimentele, regretele şi amintirile dumneavoastră şi ale altor oameni care l-au cunoscut, apreciat, iubit... >>>> ___________________________________ >>>In memoriam ARTUR SILVESTRI - mărturii tulburătoare.pdf>>> ___________________________________ copert-final_tipar ___________________________________

• Albumul FRUMUSEŢEA LUMII CUNOSCUTE - de ARTUR SILVESTRI. Este o carte unica, ce cuprinde ultimele texte scrise de Artur Silvestri, adevărate bijuterii literare despre lumea vazută, tulburătoare prin frumuseţea sufletească şi sensibilitatea autorului lor. Albumul este ilustrat de artistul plastic Vasile Cercel.

____________________________________ >>>>Vizualizati aici ARTUR SILVESTRI: ,,Frumusetea lumii cunoscute”. pdf>>>>> ____________________________________

CĂRŢI CE VOR APĂREA ÎN CURÂND ÎN ACEEAŞI COLECŢIE

În colecţia IN MEMORIAM Artur Silvestri

• ARTUR SILVESTRI - Editorul sau grădinarul dăruit

• ARTUR SILVESTRI - Aşa cum l-am cunoscut

___________________________________

Adrese de corespondenţă:

- texte despre Artur Silvestri: mariana.braescu.silvestri@gmail.com

- alte texte pentru publicat în revistele online: publicatiile.arp@gmail.com _______________________________

CELE MAI NOI APARIŢII DESPRE ARTUR SILVESTRI

VDP decembrie 2008.qxd

„IN MEMORIAM ARTUR SILVESTRI“, supliment al revistei „VIAŢA DE PRETUTINDENI“ puteţi citi aici >>>>>

___________________________________
____________________________________

OPERA ÎNTR-UN POSIBIL ARTICOL DE DICŢIONAR >>>>

___________________

OPINII DESPRE OPERĂ >>>>

ARTUR SILVESTRI – Opera

___________________________

ARTUR SILVESTRI - Schiţă biografică >>>>

___________________________

Slujba de înmormântare a lui Artur Silvestri, Mănăstirea Pasărea, 4 decembrie 2008

Pentru a citi mesajele de condoleanţe clik aici >>>>>

_________________

PAGINI ALESE DIN OPERA SI DIN EXEGEZA DESPRE AUTOR

CARTI DE IERI SI DE AZI

_________________________ _________________________
__________________________________ " AL CINCILEA PATRIARH " ______________________________________ _______________________________________ _______________________________________ _______________________________________
Decembrie 2017
L M M M V S D
« Noi    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Articole preferate

_____

Temele cele mai cautate

Referinte cautate

  • Niciunul

REFERINTE/click pe tema preferata

· arhive necesare

· asociatii si organizatii

· biblioteca virtuala

· edituri arp

· efigii

· fapte de azi

· lecturi recomandate

· programul intermundus - pune romanii in legatura

· publicatii arp

· reviste romanesti

· scriitori de azi


%d blogeri au apreciat asta: