By ARP

A strâns bucurie cu bucurie, fericire cu fericire, lacrimă cu lacrimă şi le-a prins în sufletul său dogoritor, însetat şi luminat ca izvoarele unui fluviu şi ca strălucirea  unui răsărit, într-un ocean de ceruri, într-un imposibil finit al infinitului şi, toate, nu mărgăritare, nu diamante, nu stele, ci pământeşti împliniri, de la începuturi şi până departe, încoace, spre zilele şi timpurile noastre de oameni, modeşti în aparenţă, dar cu suflete şi minţi luminate, care au reuşit să strângă şirurile de rânduri ale gândurilor scăpate, ca prin minune, din subconştientul lor, de istorii şi creaţii ale semenilor din moşi-strămoşi, aflaţi pe meleagurile “Grădinii Maicii Domnului”, cum a spus Sfântul Părinte Ioan al II-lea, despre meleagurile întinsurii ţărişoarei noastre, unită prin cele mai frumoase culori – culorile de bază pe care le-a dat Dumnezeu – roşul, galbenul şi albastrul – ce învăluie ca o îmbrăţisare celestă, România.

A strâns cu migală, ardoare şi răbdare toate gândurile bune legate de creaţia poporului nostru, de patrimoniul lui, de esenţa rădăcinilor lui şi de inima istoriei lui zbuciumate, în care prin biruinţe nemaiîntâlnite în alte istorii, dar, din păcate, nescrisă şi neştiută decât din puţinele impresii înşiruite în marile cronici şi documente aşternute de puţinele personalităţi străine, cu multă dreptate în suflet, şi care nu se temeau să scrie despre acel neam ce ocupa teritoriul de la Nistru până la Tisa şi spre nord ceva, şi spre sud mai mult, şi care, întindeau simbolica horă a sacrificiului cu piepturile lor, pentru a stăvili hoardele năvalnice, sângeroase şi cu suflete, crude de diavol.

A strâns cu pasiune, cu grijă, cu grijă de părinte, cu grijă de apostol, toate rândurile scrise de alţii – marii dotaţi şi patrioţi – publicându-le unde reuşea, cu sacrificiul său material, numai şi numai să nu se piardă acele pietre preţioase ale românismului, ale noastre, ale tuturora şi care compuneau patrimoniul sfânt al oamenilor născuţi pe aceste meleaguri de peste douăzeci de secole, cunoscând matematic că naţiunea noastră nu va dispărea şi că acesteia trebuie să-i rămână simbolica avere, clădită, împreună cu ceilalţi, şi de el, de acel om care, cu eforturile minţii sale şi-a transcris pe foaia albă, neştiutoare a valorii scriiturii ce se va aşterne pe ea, înnegrind-o  cu semnele venite de undeva, de un “undeva” neştiut, transmis de Unica voinţă Dumnezeiască, aceluia ales pentru a întregi patrimoniul cu peste 200 de cercetări şi studii de istorie literară română, cu peste 50 de cărţi şi mai mult de 2500 articole de promovare a culturii.

A strâns bucurie cu bucurie, fericire cu fericire, lacrimă cu lacrimă şi le-a prins în sufletul lui dogoritor “Omul –  Gabriel Artur Silvestri” – pentru că despre el scriu aceste rânduri, cu respectul şi admiraţia cuvenită – trăitor cu patimă alături de scriitura sa.

Marile suflete ne părăsesc, de cele mai multe ori, într-un timp egal cu o clipă, deoarece vectorul energetic biologic este atât de intens la acestea, încât se consumă profund, aproape instantaneu, pe scara timpului universal, pierind – pentru muritorii de rând – într-un timp asemenător, venirii şi stingerii orbitoarei lumini a trăsnetului.

Gabriel Artur Silvestri nu s-a pierdut în ceaţă, El nu s-a pierdut! El a schimbat întunericul relativ cu lumina permanentă din care era făcut şi în cadrul căreia funcţiona. Gabriel Artur Silvestri există. Există prin bogata sa operă, prin faptele sale, prin perechea sa, prin urmaşii săi, prin el însuşi.

Într-adevăr, El a plecat, conştient fiind şi-a spus gândurile ultimelor lui zile vibrante, transmiţându-ni-le într-un carneţel modest, dar grandios prin conţinut. A strâns în el bucurie cu bucurie, fericire cu fericire, lacrimă cu lacrimă şi le-a aşezat molcom în sufletul lui dogoritor, dragostea de viaţă, de lumină, de pace şi de linişte.

Gabriel Artur Silvestri, acolo unde eşti, te bucuri şi ne zâmbeşti, aşa cum vesel şi plin de zâmbetul tău sincer ne întâmpinai. Aici, unde suntem noi, în micimea noastră, regretăm profund plecarea ta atât de discretă dar şi intempestivă, însă admiraţia către tine rămâne aceeaşi şi veşnică, dacă amintirea noastră va rămâne veşnică şi după plecarea mea şi a celuilalt şi a celorlalţi.
VASILE PARIZESCU,

Pictor, om de ştiinţă, colecţionar de artă, general în Armata Română,

Preşedintele Societăţii Colecţionarilor de Artă din România,

Senator Efectiv al Academiei Internaţionale de Artă Modernă Roma,

Cetăţean de Onoare al Municipiului Brăila.

Anunțuri


Pentru o vizualizare mai bună, folosiţi MOZILLA FIREFOX

__________________________________________

__________________________________________

Artur Silvestri - fondator ARP

ARTUR SILVESTRI ŞI CĂRŢILE LUI - emisiune TV

__________________________________________

Despre recuperarea patrimoniului cu Mariana Brăescu - emisiune TV

__________________________________________

ATENŢIE! NOU! EMISIUNE DOCUMENTAR TV - „Asociaţia Română pentru Patrimonium - o creaţie a lui Artur Silvestri“ >>>>>

__________________________________________

ARTUR SILVESTRI în lumina eternităţii - film documentar>>>>

__________________________________________

Remember Artur Silvestri – Noi suntem România tainică>>>>

__________________________________________

CELE MAI NOI APARIŢII EDITORIALE ARTUR SILVESTRI

„Aşa cum l-am cunoscut“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Fapta_culturală“.pdf>>>>

_______________________________

Revolta fondului neconsumat>>>>.pdf

_______________________________

Radiografia spiritului creol>>>>.pdf

_______________________________

Artur Silvestri - „Apocalypsis cum figuris“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Perpetuum mobile“.pdf>>>>

_______________________________

coperta I

_________________________________

Sper din tot sufletul ca această carte să-şi împlinească menirea, să apropie cititorul de cărţile şi ideile sale. Să-l ajute să înţeleagă câte ceva din personalitatea, din „modelul Silvestri“ şi nu în ultimul rând, aşa cum spunea el însuşi, să-i înţeleagă „cerul sufletesc“.

Mariana Brăescu Silvestri

_________________________________ >>>„Artur Silvestri – Vocaţia căii singuratice“.pdf>>> _________________________________
coperta-i ____________________________ • Cartea In memoriam ARTUR SILVESTRI- mărturii tulburătoare, prima din colecţia In memoriam Artur Silvestri. Este o carte emoţionantă, pentru că ea cuprinde sentimentele, regretele şi amintirile dumneavoastră şi ale altor oameni care l-au cunoscut, apreciat, iubit... >>>> ___________________________________ >>>In memoriam ARTUR SILVESTRI - mărturii tulburătoare.pdf>>> ___________________________________ copert-final_tipar ___________________________________

• Albumul FRUMUSEŢEA LUMII CUNOSCUTE - de ARTUR SILVESTRI. Este o carte unica, ce cuprinde ultimele texte scrise de Artur Silvestri, adevărate bijuterii literare despre lumea vazută, tulburătoare prin frumuseţea sufletească şi sensibilitatea autorului lor. Albumul este ilustrat de artistul plastic Vasile Cercel.

____________________________________ >>>>Vizualizati aici ARTUR SILVESTRI: ,,Frumusetea lumii cunoscute”. pdf>>>>> ____________________________________

CĂRŢI CE VOR APĂREA ÎN CURÂND ÎN ACEEAŞI COLECŢIE

În colecţia IN MEMORIAM Artur Silvestri

• ARTUR SILVESTRI - Editorul sau grădinarul dăruit

• ARTUR SILVESTRI - Aşa cum l-am cunoscut

___________________________________

Adrese de corespondenţă:

- texte despre Artur Silvestri: mariana.braescu.silvestri@gmail.com

- alte texte pentru publicat în revistele online: publicatiile.arp@gmail.com _______________________________

CELE MAI NOI APARIŢII DESPRE ARTUR SILVESTRI

VDP decembrie 2008.qxd

„IN MEMORIAM ARTUR SILVESTRI“, supliment al revistei „VIAŢA DE PRETUTINDENI“ puteţi citi aici >>>>>

___________________________________
____________________________________

OPERA ÎNTR-UN POSIBIL ARTICOL DE DICŢIONAR >>>>

___________________

OPINII DESPRE OPERĂ >>>>

ARTUR SILVESTRI – Opera

___________________________

ARTUR SILVESTRI - Schiţă biografică >>>>

___________________________

Slujba de înmormântare a lui Artur Silvestri, Mănăstirea Pasărea, 4 decembrie 2008

Pentru a citi mesajele de condoleanţe clik aici >>>>>

_________________

PAGINI ALESE DIN OPERA SI DIN EXEGEZA DESPRE AUTOR

CARTI DE IERI SI DE AZI

_________________________ _________________________
__________________________________ " AL CINCILEA PATRIARH " ______________________________________ _______________________________________ _______________________________________ _______________________________________
Decembrie 2017
L M M M V S D
« Noi    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Articole preferate

_____

Temele cele mai cautate

Referinte cautate

  • Niciunul

REFERINTE/click pe tema preferata

· arhive necesare

· asociatii si organizatii

· biblioteca virtuala

· edituri arp

· efigii

· fapte de azi

· lecturi recomandate

· programul intermundus - pune romanii in legatura

· publicatii arp

· reviste romanesti

· scriitori de azi


%d blogeri au apreciat asta: