By ARP

Douăzeci de luni de rug aprins

Introducerea – cutumă obligatorie a cărţilor lui Artur Silvestri – vine să clarifice motivele opţiunii mele de a scrie o carte despre conceptul, Codul lui Artur Silvestri. M-am decis să scriu o carte, pentru că, întâi de toate şi lucru sim­plu, viaţa mea de „semănător“ alături de Artur Silvestri, timp de douăzeci de luni, nu poate fi cu­prinsă într-un sin­gur articol. Optez pentru această formulă pentru că am fost unul din apropiaţii ultimelor 20 de luni de viaţă ale lui Artur Silvestri şi de ce n-aş spune-o, unul din privilegiaţii lui iar din această postură am multe de spus cel puţin în privinţa lucrărilor sale recente.

O carte despre strategia revigorării scrierilor literare în conceptul lui Artur Silvestri („Codul semănătorului“ cum vom vedea mai târziu), este absolut necesară. Într-un stat de drept sănătos, această strategie ar fi fost demnă de o strategie naţională. Dar vai, România e acum abulică iar strategia lui Artur Silvestri nu interesează pe nimeni din cei care iau deciziile naţionale într-un domeniu ce ţine de fiinţa noastră ca popor mile­nar! Tocmai din cauza asta trebuie să ducem mai departe preceptul semănătorist silvestrian, în spe­ran­ţa reînvierii spiritului naţional sănătos, a revigorării scrierilor nepartizane şi nonconformis­te, izvorâte din pornirea tainică a unor suflete înflăcă­rate şi dornice de cultură adevărată şi artă cu ten­dinţe estetice primordiale, protocroniste, apărute încă din perioadele elenistică şi romană.

Noi, cei care am pus condeiul la clădirea aces­tei opere monumentale a lui Artur Silvestri, publi­ca­ţiile ARP, avem şi sarcina de a o perpetua şi de a o desăvârşi. Dar înainte de asta, prima preocu­pare a noastră, în absenţa iniţiatorului, este de a o defini exact. Prin mărturia noastră vie!

Ei bine, eu sunt una din acele mărturii vii care, împins de propria-mi flacără tainică şi „ezoterică“, trebuie să confirm obligatoriu că viaţa de erudit a lui Artur Silvestri şi-a închinat-o pentru a pune pe piedestalul potrivit „Fapta mare” şi „Omul mare“. Amândouă răsărite sănătos şi natural din accepta­rea unanimă a acelei „fapte” şi a acelui „om“, nu de pseudoelita postdecembristă auto aleasă ci de România profundă, tainică şi nealterată. Pentru că adevărata „Faptă mare“ şi adevăratul „Om mare“, nu trebuie să apară ca astăzi la comandă, prin di­versiune şi mijloace tehnice de manipulare a po­pulaţiei ci prin puterea lor de a intra ca valori origi­na­le, acceptate natural în spontanul maselor. Ele trebuie să-şi facă loc în sufletul omului doar prin aceea însuşire neştiută şi nevăzută pe care numai România tainică şi profundă, în ansamblul ei o poate percepe.

Artur Silvestri avea el însuşi acel semn, acea pecete, acea însuşire neştiută şi nevăzută născută firesc din postura lui de erudit, adică de om care posedă cunoştinţe temeinice şi vaste în urma unor studii îndelungate. Confirm că noi, ucenicii lui, l-am urmat tacit, fără nici un fel de influenţare, doar prin simplul lui exemplu de cărturar luminat, prin fapta sa bună făcută pentru alţii.

Eu bănuiesc spre exemplu, fără nici o învăţă­tură primită dinadins de la Artur Silvestri, (şi nici n-ar fi avut el vreme pentru asta!) că, deşi fiecare individ posedă înlăuntrul său acea flacără dumne­ze­iască care poate întreţine focul „rugului aprins“, numai unele suflete care-l aleg pe Dumnezeu drept călăuză o pot aprinde.

Codul Semănătorului

Iată-l! Acesta este codul lui secret: promo­varea valorilor româneşti oriunde se vor naşte ele, în Almăj, în Ceahlău, în Daia română, în Tărtăria, în Târpeşti, la Celei sau Sohodol!

Iar codul lui Artur Silvestri are criterii de alegere simple şi clare: ce tip de flacără arde în acel patriot român care a făcut în viaţa lui o „Faptă mare“? Arde acel patriot român ca un rug de putregai sau ca un aprins foc viu?

„Codul lui Artur Silvestri“ este de fapt codul nostru, al erudiţilor, al iubitorilor de carte, al celor care nu trăim în această lume doar ca să „avem“ şi să ne etalăm în lume bogăţia, ci, din ceea ce am câş­ti­gat citind, să dăm şi la alţii. Este Codul Semă­nă­torului aşa cum a fost văzut de Artur Silvestri la Meşter, adică la moşul său Tit Simedrea ale cărui cutume le-a preluat până la moarte.

Zice Artur: „Meşterul ni se înfăţişează în felul unui ierarh iluminat, îndrumător şi îndreptător şi animat de un energetism de unicat, având o idee înaltă despre datorie şi voinţa îndârjită de a realiza mi­siunea ce i se hărăzise. Soarta lui se dedicase, în câmp larg şi cercetări de adâncime, clarificării de te­me cu însemnătate în ogorul acestei culturi şi deo­potrivă «instruirii celor ce vin» şi sfătuirii «celor ce erau»; în totul, o imagine de Semănător şi de magis­tru incontestabil, ale cărui cunoştinţe, cel puţin în momentul de faţă, nu pot fi egalate de nimeni.“

Multe lucruri frumoase se află citindu-l pe Artur Silvesti iar vălul enigmatic din jurul lui şi mai ales al operelor sale, se destramă încet cu cât citeşti mai multe dintre ele.

Când vălul se va destrăma, vom descoperi sta­tuia lui Artur Silvestri aşezată pe piedestalul „Omu­lui mare“.

N.N. TOMONIU

Anunțuri


Pentru o vizualizare mai bună, folosiţi MOZILLA FIREFOX

__________________________________________

__________________________________________

Artur Silvestri - fondator ARP

ARTUR SILVESTRI ŞI CĂRŢILE LUI - emisiune TV

__________________________________________

Despre recuperarea patrimoniului cu Mariana Brăescu - emisiune TV

__________________________________________

ATENŢIE! NOU! EMISIUNE DOCUMENTAR TV - „Asociaţia Română pentru Patrimonium - o creaţie a lui Artur Silvestri“ >>>>>

__________________________________________

ARTUR SILVESTRI în lumina eternităţii - film documentar>>>>

__________________________________________

Remember Artur Silvestri – Noi suntem România tainică>>>>

__________________________________________

CELE MAI NOI APARIŢII EDITORIALE ARTUR SILVESTRI

„Aşa cum l-am cunoscut“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Fapta_culturală“.pdf>>>>

_______________________________

Revolta fondului neconsumat>>>>.pdf

_______________________________

Radiografia spiritului creol>>>>.pdf

_______________________________

Artur Silvestri - „Apocalypsis cum figuris“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Perpetuum mobile“.pdf>>>>

_______________________________

coperta I

_________________________________

Sper din tot sufletul ca această carte să-şi împlinească menirea, să apropie cititorul de cărţile şi ideile sale. Să-l ajute să înţeleagă câte ceva din personalitatea, din „modelul Silvestri“ şi nu în ultimul rând, aşa cum spunea el însuşi, să-i înţeleagă „cerul sufletesc“.

Mariana Brăescu Silvestri

_________________________________ >>>„Artur Silvestri – Vocaţia căii singuratice“.pdf>>> _________________________________
coperta-i ____________________________ • Cartea In memoriam ARTUR SILVESTRI- mărturii tulburătoare, prima din colecţia In memoriam Artur Silvestri. Este o carte emoţionantă, pentru că ea cuprinde sentimentele, regretele şi amintirile dumneavoastră şi ale altor oameni care l-au cunoscut, apreciat, iubit... >>>> ___________________________________ >>>In memoriam ARTUR SILVESTRI - mărturii tulburătoare.pdf>>> ___________________________________ copert-final_tipar ___________________________________

• Albumul FRUMUSEŢEA LUMII CUNOSCUTE - de ARTUR SILVESTRI. Este o carte unica, ce cuprinde ultimele texte scrise de Artur Silvestri, adevărate bijuterii literare despre lumea vazută, tulburătoare prin frumuseţea sufletească şi sensibilitatea autorului lor. Albumul este ilustrat de artistul plastic Vasile Cercel.

____________________________________ >>>>Vizualizati aici ARTUR SILVESTRI: ,,Frumusetea lumii cunoscute”. pdf>>>>> ____________________________________

CĂRŢI CE VOR APĂREA ÎN CURÂND ÎN ACEEAŞI COLECŢIE

În colecţia IN MEMORIAM Artur Silvestri

• ARTUR SILVESTRI - Editorul sau grădinarul dăruit

• ARTUR SILVESTRI - Aşa cum l-am cunoscut

___________________________________

Adrese de corespondenţă:

- texte despre Artur Silvestri: mariana.braescu.silvestri@gmail.com

- alte texte pentru publicat în revistele online: publicatiile.arp@gmail.com _______________________________

CELE MAI NOI APARIŢII DESPRE ARTUR SILVESTRI

VDP decembrie 2008.qxd

„IN MEMORIAM ARTUR SILVESTRI“, supliment al revistei „VIAŢA DE PRETUTINDENI“ puteţi citi aici >>>>>

___________________________________
____________________________________

OPERA ÎNTR-UN POSIBIL ARTICOL DE DICŢIONAR >>>>

___________________

OPINII DESPRE OPERĂ >>>>

ARTUR SILVESTRI – Opera

___________________________

ARTUR SILVESTRI - Schiţă biografică >>>>

___________________________

Slujba de înmormântare a lui Artur Silvestri, Mănăstirea Pasărea, 4 decembrie 2008

Pentru a citi mesajele de condoleanţe clik aici >>>>>

_________________

PAGINI ALESE DIN OPERA SI DIN EXEGEZA DESPRE AUTOR

CARTI DE IERI SI DE AZI

_________________________ _________________________
__________________________________ " AL CINCILEA PATRIARH " ______________________________________ _______________________________________ _______________________________________ _______________________________________
Noiembrie 2017
L M M M V S D
« Noi    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

_____

Temele cele mai cautate

Referinte cautate

  • Niciunul

REFERINTE/click pe tema preferata

· arhive necesare

· asociatii si organizatii

· biblioteca virtuala

· edituri arp

· efigii

· fapte de azi

· lecturi recomandate

· programul intermundus - pune romanii in legatura

· publicatii arp

· reviste romanesti

· scriitori de azi


%d blogeri au apreciat asta: