By ARP

ARTUR SILVESTRI trăieşte prin urma adâncă lăsată

ARTUR SILVESTRI trăieşte prin urma adâncă lăsată în sufletul celor care l-au cunoscut, chiar şi numai pe cale electronică, dar şi prin cărţile sale, prin  faptele sale.

Nu toţi cei care l-au iubit şi l-au preţuit, nu toţi cei care îl iubesc, îl preţuiesc, îl pomenesc acum, au reuşit să  vină la Mânăstirea Pasărea, la mormântul lui, la comemorarea de 1 an.

Dar mulţi l-au pomenit  în sufletul, în casa lor , au aprins o lumină,  în faţa icoanei lor sau în biserică, mulţi au scris despre el impresionante, calde şi triste cuvinte, mulţi au publicat în reviste materiale comemorative , mulţi ne-au trimis mesaje, mulţi îl citesc, mulţi îl pomenesc.

Prin toţi Artur Silvestri este viu, trăieşte.  Şi va trăi, cât timp îl vom pomeni.

Soţia, Mariana Brăescu Silvestri  transmite mulţumiri tuturor .

Artur Silvestri nu a murit de tot – cum ar spune el însuşi –

Cărţile sale memorabile şi Fapta în Cetatea Culturii stau, desigur, la o parte de timpul ruinător, în faţa acestora vremea doar vremuieşte, fără a nimici; să  credem aşadar că Spiritul e deasupra Timpului, veghindu-ne. Întru Spirit ne veghează şi Artur Silvestri.

Dumnezeu să-l odihnească  în acest loc privilegiat.

Încă o dată, iertare: îmi este cu neputinţă să fac călătoria. Îl plâng  în tăcere şi în singurătate pe Artur Silvestri cu lucrarea lui minunată, asupra căreia mă voi apleca din nou cu atenţie şi veneraţie.

Vă doresc sănătate şi putere, AIB

Aurel  I.  Brumaru
_______________

Stiamtă Doamnă,

Din cauza sanatatii mele  nu voi putea participa la comemorarea lui Artur Silvestri. Fac acest lucru in fiecare zi, in ceasurile mele de solitutidine, cand imi inalt gandul spre prietenul minunat, care ne-a parasit atat de neasteptat si atat de devreme, lasandu-ne cu mari goluri in suflet. Artur Silvestri imi lipseste  cum imi lipsesc parintii si bunicii mei. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Va rog din suflet sa aprindeti  la  mormantul lui o lumanare  si din partea mea asugurandu-l ca ii voi pastra vie amintirea cate zile voi trai pe acest pamant.

Ion Marin Almajan
_______________

Stimată DoamnăMariana Braescu Silvestri,

Tocmai ce am primit invitaţia Dv., eu fiind „de serviciu” la computer. Motivul pentru care nu vă pot transmite un răspuns pozitiv rezidă în faptul că, precum de regulă în ultimele două decenii, ne întâlnim la Focşani, de data aceasta chiar în zilele de 27-28.XI.2009 (cf. în attach).

Cu regretul profund de-a nu fi alături de Dv. la omagierea regretatului Profesor A. Silvestri, vă rog să primiţi noi şi alese asigurări de deosebită  preţuire şi de neţărmurită compasiune pentru evenimentul trist pe care-l comemoraţi.

Prof . Gh. Buzatu

_______________
Stimată Doamnă

Răspund cu întârziere…  Gripa face ravagii. Sunt încă destul de bolnavă… dar mă străduiesc să scriu câteva rânduri. Am tresărit când am citit mesajul… deja a trecut un an! Sper ca nepreţuitul şi regretatul  Artur Silvestri să aibă  parte de o sfântă pace.
Dumnezeu să-l odihnească în pace. Pentru mine şi soţul meu va fi o amintire mereu vie.
Cele mai alese şi preţioase gânduri.
valentina văran (becart) şi
valentin văran (valysan)

_______________

Stimata doamna,

nu voi putea veni, imi pare rau. Am sa postez insa un articol comemorativ la prima pagina in AGERO, articol care va sta acolo la data de 30.11. – in memoria si amintirea sa.

Am sa introduc afisul comemorativ acolo, in articol, spre citire. Transmiteti va rog gandurile mele de compasiune familiei Braescu -Silvestri

Trimiteti-mi un articol despre cele petrecuta, eventual 2-3 fotografii, daca se va putea.

Cu indatorire al Dvs.

Lucian Hetco

_______________

Stimata doamna Mariana Brăescu,

Din pacate, nu pot fi prezent la comemorarea eminentului dv. sot, dar puteti fi sigura ca il voi pastra mereu in suflet. Asadar, nu am uitat ca azi se face un an de la cumplitul eveniment, care a lasat si pt. mine un gol de a carui dimensiune e greu sa va dati seama.

Va transmit cele mai profunde condoleante si indemnul de a va mingiia cit de cit amintindu-va clipele frumoase – care includ si marile realizari ale lui Artur Silvestri.

Ioan Bozac

_______________

Stimata Doamna Mariana Brăescu,

Oricat de mult as dori, piedici marunte dar , din pacate, reale si puternice ma tin pe loc,

astfel incat nu am sa pot ajunge fizic la aceasta speciala manifestare de suflet.

Dar, prin „vazduh” voi fi acolo la fel de prezenta, in gand si emotie cu toti cei ce l-au cunoscut, iubit si apreciat pe Maestrul Artur Silvestri.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Cu aleasa pretuire,

Nusa Ilisie
_______________
Stimata Doamna Mariana Brăescu,

Cu prilejul tristei comemorări, va transmit condoleante din partea mea si a familiei, dar si din partea colegilor de la Liceul de Arte Plastice Romulus Ladea din Cluj. Va multumim pentru ca ati fost atat de generoasa si ne-ati daruit carti pentru premii. Prin Muntii Apuseni, copiii au auzit de scriitorul si omul de cultura Gabriel Artur Silvestri, deoarece premiile concursului au ajuns si la Rachitele, Marisel, Belis, Huedin, Rascruci, Apahida, Recea, unde va fi pomenit numele regretatului nostru prieten. Nu voi reusi sa vin la Bucuresti, dar gandul meu pios este alaturi de Dvs si de ceilalti dragi noua. Ma rog pentru sufletul sau mare.

Maria Vaida
_______________

Mult stimata doamna Mariana Braescu Silvestri,

Cu intreg sufletul voi fi acolo, la Manastirea Pasarea unde veti comemora un an de la intrarea  Profesorului Artur Silvestri  in Regatul marilor spirite ale poporului roman.

Din spatiile acelea pe care noi nu le cunoastem sunt sigura ca vede zbuciumul dumneavoastra  si tot ceea ce faceti pentru a-i pastra peste timp memoria asa cum se cuvine unui om  care a lasat atatea dovezi de iubire pentru istoria si cultura noastra a romanilor. La ora cand se va oficia slujba de pomenire a omului unic care a fost Artur Silvestri imi voi alatura si eu un gand pios si plin de respect ,rugandu-l pe Dumnezeu sa-i dea ocrotirea  sa.

Cu  multa consideratie

Maia Cristea-Vieru
_______________
Minunata doamna Mariana Braescu,

O, cum n-as veni, dar de la Cluj e tare greu de ajuns… Sunt cu inima alaturi de dumneavoastra si de toti care au avut sansa de a-l cunoaste pe cel mai ales OM care mi-a fost dat sa-l cunosc, din nefericire pentru mine doar on-line.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace de-a pururi

Cu cele mai nobile ganduri,

Daniela Gifu
_______________

Doamnă Mariana Brăescu,

ne cerem scuze pentru ca raspundem asa de tarziu. Noi am avut lansari cu ultimul album aparut la Bacau, Piatra Neamt, Galati, Iasi si nu am avut timp sa citim mesajele. Astazi, sotul meu Valentin Ciuca, este la Suceava la vernisajul expozitiei lui Ion Grigore, asa ca va raspund eu ca regretam ca nu putem fi alaturi de dvs. la comemorare.
Cu respect,
Antoaneta Ciuca
_______________
Stimata Doamna Mariana Braescu Silvestri,

Moartea sotului Dvs. e o tragedie.

Nici astazi nu pot sa cred ca s-a putut intampla o asemenea catastrofa.

Dumnezeu sa va dea pe mai departe puterea de a o suporta si, in acelasi timp, de a face cunoscuta opera celui care a fost Artur Silvestri.

Din pacate, nu pot anula activitatea pe care am programat-o in dimineata zilei de sambata, 28 noiembrie, intre orele 9,30 – 15,30, pentru a fi impreuna la ceremonia de la Manastirea Pasarea.

Pentru sufletul lui Artur Silvestri, voi aprinde o lumanare la bisericuta de langa locuinta mea.

Fie ca Dumnezeu sa-i ocroteasca sufletul !

Cu deosebita consideratie,

Constantin Sorescu
_______________
IUBITEI DOAMNE MARIANA BRAESCU SILVESTRI

DOAMNA MARIANA,

CU TOT SUFLETUL, CUGETUL SI MINTEA MEA VOI FI ALATURI

DE DUMNEAVOASTRA LA CRUCEA IUBITULUI NOSTRU MENTOR

ARTUR SILVESTRI, LA MANASTIREA „PASAREA”!

NU VOI UITA TOT RESTUL VIETII MELE INCURAJAREA SI TOTODATA

RESPECTUL CU CARE DOMNUL ARTUR SILVESTRI  TRATA PE TOTI CEI

VENITI IN JURUL DUMNEALUI! SUNT CA UN STRAIN PRIN LUME ACUM,

DAR  ATUNCI CAND VORBESC IN AMINTIREA MEA CU DUMNEALUI MA SIMT

DIN NOU CA TRAIESC, INCEP SA GANDESC, SA SCRIU SI SA-L IUBESC!

DUMNEZEU SA NE TINA IN JURUL STELEI SALE ALESE, CACI O STEA ESTE

DOMNUL ARTUR SILVESTRI PENTRU NEAMUL SI CULTURA ROMANA, TRECUTA-PREZENTA-VIITOARE!

VREDNICA DE RESPECT SUNTETI SI DUMNEAVOASTRA PENTRU

DRAGOSTEA CE PASTRATI NEINTRERUPTA!

DUMNEZEU SA-L AIBA VESNIC LA SANUL SAU!

CU DRAG,

Ioan MICLAU – AUSTRALIA
_______________
Multumesc pentru invitatia la comemorare.

Din pacate, nu pot sa vin, pt ca nici trenul si nici maxi-taxi nu ajung

la Bucuresti inainte de 8,30…

Insa voi aprinde candela si ma voi ruga pentru sufletullui ARTUR.

Dumnezeu sa-l aiba in paza si sa i-l odihneasca!

Const. MIU
_______________

Draga si stimata doamna Mariana Braescu,

Regret din suflet ca nu am putut fi alaturi de dvs la comemorarea d-lui Silvestri. Dupa cum v-am spus si eu la randul meu am comemorat implinirea a 7 ani de cand tatal meu a plecat dintre noi. Atunci, acum 7 ani , dl Silvestri a fost cu sufletul alaturi de mine si a avut rabdarea sa ma asculte in momentele in care simteam nevoia sa imi exteriorizez amarul si durerea pe care de fata cu tatal meu le reprimam.Iar acest lucru , alaturi de multe altele a contat enorm pentru mine.

Chiar daca nu am fost fizic alaturi de dvs, va asigur ca am fost cu gandul prezenta si asa cum v-am spus anterior, dl Silvestri va ramane mereu in sufletul meu, ca omul care mi-a marcat una din cele mai frumoase perioade din viata. Indiferent de modul cum viata a aranjat lucrurile dupa aceea, dansul, ca si dvs dna Braescu , veti ramane mereu in inima mea.

Multumesc de asemenea d-nei Mandru pentru cuvintele frumoase si calde.

Dumnezeu sa aiba grija mereu de sufletul d-lui Silvestri,

Manuela Anghel
_______________

Draga Mariana,

Îti scriu din Thailanda und am fugit la soare (trei luni) de iarna din nordul Germaniei. M-am intalnit in toamna cu Nemoianu la Baile Herculane si l-am pomenit intr-un grup de prieteni pe Artur. Pentru noi toti Artur a avut un rol foarte important, acuma ne dam seama mai mult decat in trecut. El ne-a incurajat, ne-a pus in legatura, ne-a facut cunoscuti. Toti ii suntem recunoscatori si pentru noi el este mereu prezent. Dumnezeu sa-l aibă in pază, că mult bine a facut.

Te imbratiseza frateste,

al tau devotat Viorel Roman

_______________

UN GAND PIOS

UN GAND PIOS  MEREU  INTRU NEUITAREA  MARELUI  OM DE CULTURA SI PROFESOR, ARTUR SILVESTRI  /

DEJA  S-A  SCURS   UN AN  FĂRĂ  PREZENTA  SA FIZICĂ , DAR  VIE CA SPIRITUALITATE  PRIN CEEA  CE DUMNEAVOASTRĂ AȚI REUŞIT SĂ MENȚINEȚI  ÎN MEMORIA CELOR CARE  L-AU CUNOSCUT .

CU TOATA PAREREA DE RAU, NU VOI   PUTEA   FI   PREZENTA LA  CEREMONIE DECAT CU INIMA SI GANDUL PIOS.

MAINE   PLEC LA    MUNCHEN   PENTRU CA VINERI SA    SUSTIN ”  O LECTURA   POETICA ”    STABILITA  DIN   VARA .

Veronica Balaj

_______________

Voi fi negresit

Voi fi negresit  alaturi de tine, Mariana, la comemorarea din 30 novembre a.c., indiferent de vremuri, de timp, de stare… Am aceasta obligatie MORALA, de SUFLET, ca pentru un FRATE BUN, disparut nemilos si prea devreme dintre noi! Cat voi trai voi fi alaturi de EL, de Prietenul meu Artur Silvestri, ramas mie, definitiv, in memorie, „pururi tanar, invesmantat in manta”, aidoma unui Zeu smuls din inima mea, spre a-L nemuri in gand, spirit si fapta! Ce dor imi e de EL!

Sarut dreapta inimii tale, cu plecaciune

Teodor Răpan
_______________

Multumesc pentru invitatie, din pacate nu pot veni.

Dumnezeu sa odihneasca sufletul ales al celui care a fost si va ramane Artur Silvestri , atat timp cat acest popor va dainui.

Elisabeta Bogatan
_______________

Stimata Doamna Mariana Braescu,

Va multumesc mult pentru onoarea de a ma invita la aceasta comemorare care se anunta un eveniment deosebit in memoria regretatului om de cultura Artur Silvestri.

Imi pare sincer rau ca nu pot ajunge in 28 noiembrie la Bucuresti, deoarece in 27-28 noiembrie voi fi la Brasov la Conferinta Asociatiei Sociologilor din Romania.

Sunt insa cu gandul si sufletul alaturi de voi.

Inca o data va multumesc ca m-ati adaugat la lista invitatilor.

Sunt sigura ca ceremonia va fi una deosebita, asa cum merita spiritul luminos al lui Artur Silvestri.

Cu respect si drag,

Cristina Tirhas
_______________

Fiind departe de Bucureşti, deci neputând să particip la comemorarea de sâmbătă, vă trimit astăzi un gând pios de recunoştinţă şi de aducere aminte pentru domnul Artur Silvestri, care este ca o lumină  vie în gândurile şi în sufletul meu.

Dumnezeu să-l odihnească  în pace !

Ioana Trică
_______________

Draga Mariana,

Speram ca putem sa impartasim cu tine, de la distanta, durerea pierderii prietenului Artur, dar in acelasi gând sa impartasim cu tine si bucuria de a-l fi cunoscut si avut aproape de noi.

Cu drag,

Livia si Dimitrie Grama
_______________
Stimată Doamna Mariana Brăescu Silvestri,

Vă mulţumesc pentru invitaţie. Mă simt vinovat faţă de mentorul meu Artur şi faţă de Dumneavoastră că am lipsit de la comemorări, însă sănătatea nu-mi permite să fac eforturi. Sâmbătă .din păcate, nu pot veni. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi la Dreapta Sa.

Cu gândul , cu fapta şi scrisul voi fi mereu în slujba memoriei sale.

Al. Florin Ţene.
_______________

Când termin o nouă  operă, mă gândesc la Artur Silvestri

Sunt dureroase clipele de aducere aminte, dar gandul ca Artur Silvestri se odihneste in imparatia Bunului nostru Dumnezeu si de acolo de sus vegheaza faptele si lucrurile noastre bune ne alina dorul de el. Ii simt privirea blanda, soapta dulce, pilduitoare de profesor si trairea sfanta de Patriarh. Mereu este prezent in mintea mea si des ma intorc spre el, etalandu-mi cu mandrie noua opera, pe care o asez alaturi de a lui spre acceptarea ei in aureola valorilor spirituale intangibile, perene…

Pentru impacarea mea cu cei dragi fauritori de bunuri patrimoniale, care de sus ma lumineaza si ma inspira, cand termin orice lucrare, inainte de publicare, incerc sensibil sa subliniez elementele personale, originale, care imi consolideaza trairile pentru intregirea operei. Prin aceasta ma apropii de Artur, iar pentru aceste elemente doresc o impacare cu mine, dar si acordul si multumirea unor persoane care mi-au marcat viata. Una dintre acestea este si prietenul meu Artur Silvestriu,  care va dainui in sufletul meu, in galeria personalitatilor mult iubite si admirate, in fata carora ma inclin cu respect.

Bunul Dumnezeu sa-l aibă in pace,

Prof. Ion SANDU

_______________

Stimata Doamnă,

Îmi imaginez ce greu trece timpul pentru dvs. de când Dl.Silvestri a plecat dintre noi.

De la decesul fratelui meu ,aproape în acelasi timp cu Dl.Silvestri nu mai sunt aceeasi fiinta. Sanatatea mea nu mai este aceeasi si dupa cum ati observat nu mai scriu…. De altfel revenisem spre scris dupa 20 de ani de tacere si Dl Silvestri a stiut cum sa ne încurajeze când îndoielile ne înconjurau Voiam sa stiti ca ma gândesc zilnic la dânsul, recitesc din cartile primite si îmi spun ca viata este un ecran de fum.

Vă  doresc tărie sufleteasca si mult curaj pentru ca opera si numele scriitorului Artur Silvestri sa -si gaseasca locul binemeritat si cuvenit.

Timpul nu este orb

Cu stima

Angela Nache Mamier

Anunțuri


Pentru o vizualizare mai bună, folosiţi MOZILLA FIREFOX

__________________________________________

__________________________________________

Artur Silvestri - fondator ARP

ARTUR SILVESTRI ŞI CĂRŢILE LUI - emisiune TV

__________________________________________

Despre recuperarea patrimoniului cu Mariana Brăescu - emisiune TV

__________________________________________

ATENŢIE! NOU! EMISIUNE DOCUMENTAR TV - „Asociaţia Română pentru Patrimonium - o creaţie a lui Artur Silvestri“ >>>>>

__________________________________________

ARTUR SILVESTRI în lumina eternităţii - film documentar>>>>

__________________________________________

Remember Artur Silvestri – Noi suntem România tainică>>>>

__________________________________________

CELE MAI NOI APARIŢII EDITORIALE ARTUR SILVESTRI

„Aşa cum l-am cunoscut“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Fapta_culturală“.pdf>>>>

_______________________________

Revolta fondului neconsumat>>>>.pdf

_______________________________

Radiografia spiritului creol>>>>.pdf

_______________________________

Artur Silvestri - „Apocalypsis cum figuris“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Perpetuum mobile“.pdf>>>>

_______________________________

coperta I

_________________________________

Sper din tot sufletul ca această carte să-şi împlinească menirea, să apropie cititorul de cărţile şi ideile sale. Să-l ajute să înţeleagă câte ceva din personalitatea, din „modelul Silvestri“ şi nu în ultimul rând, aşa cum spunea el însuşi, să-i înţeleagă „cerul sufletesc“.

Mariana Brăescu Silvestri

_________________________________ >>>„Artur Silvestri – Vocaţia căii singuratice“.pdf>>> _________________________________
coperta-i ____________________________ • Cartea In memoriam ARTUR SILVESTRI- mărturii tulburătoare, prima din colecţia In memoriam Artur Silvestri. Este o carte emoţionantă, pentru că ea cuprinde sentimentele, regretele şi amintirile dumneavoastră şi ale altor oameni care l-au cunoscut, apreciat, iubit... >>>> ___________________________________ >>>In memoriam ARTUR SILVESTRI - mărturii tulburătoare.pdf>>> ___________________________________ copert-final_tipar ___________________________________

• Albumul FRUMUSEŢEA LUMII CUNOSCUTE - de ARTUR SILVESTRI. Este o carte unica, ce cuprinde ultimele texte scrise de Artur Silvestri, adevărate bijuterii literare despre lumea vazută, tulburătoare prin frumuseţea sufletească şi sensibilitatea autorului lor. Albumul este ilustrat de artistul plastic Vasile Cercel.

____________________________________ >>>>Vizualizati aici ARTUR SILVESTRI: ,,Frumusetea lumii cunoscute”. pdf>>>>> ____________________________________

CĂRŢI CE VOR APĂREA ÎN CURÂND ÎN ACEEAŞI COLECŢIE

În colecţia IN MEMORIAM Artur Silvestri

• ARTUR SILVESTRI - Editorul sau grădinarul dăruit

• ARTUR SILVESTRI - Aşa cum l-am cunoscut

___________________________________

Adrese de corespondenţă:

- texte despre Artur Silvestri: mariana.braescu.silvestri@gmail.com

- alte texte pentru publicat în revistele online: publicatiile.arp@gmail.com _______________________________

CELE MAI NOI APARIŢII DESPRE ARTUR SILVESTRI

VDP decembrie 2008.qxd

„IN MEMORIAM ARTUR SILVESTRI“, supliment al revistei „VIAŢA DE PRETUTINDENI“ puteţi citi aici >>>>>

___________________________________
____________________________________

OPERA ÎNTR-UN POSIBIL ARTICOL DE DICŢIONAR >>>>

___________________

OPINII DESPRE OPERĂ >>>>

ARTUR SILVESTRI – Opera

___________________________

ARTUR SILVESTRI - Schiţă biografică >>>>

___________________________

Slujba de înmormântare a lui Artur Silvestri, Mănăstirea Pasărea, 4 decembrie 2008

Pentru a citi mesajele de condoleanţe clik aici >>>>>

_________________

PAGINI ALESE DIN OPERA SI DIN EXEGEZA DESPRE AUTOR

CARTI DE IERI SI DE AZI

_________________________ _________________________
__________________________________ " AL CINCILEA PATRIARH " ______________________________________ _______________________________________ _______________________________________ _______________________________________
Noiembrie 2017
L M M M V S D
« Noi    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

_____

Temele cele mai cautate

REFERINTE/click pe tema preferata

· arhive necesare

· asociatii si organizatii

· biblioteca virtuala

· edituri arp

· efigii

· fapte de azi

· lecturi recomandate

· programul intermundus - pune romanii in legatura

· publicatii arp

· reviste romanesti

· scriitori de azi


%d blogeri au apreciat asta: