By ARP

Îi spuneam, mai ales în ultimul timp, cu o admi­raţie plină de îngrijorare că nu apuc să citesc cât scrie şi cât editează. Şi el era foarte îngrijorat, dar era îngrijorat şi se temea că nu va apuca să scrie şi să publice nu cât îşi dorea, dar măcar proiectele principale. Era din ce în ce mai obsedat de această idee şi lucra din ce în ce mai înfrigurat. Deschisese şantiere vaste, pe enorm de multe direcţii. Proiectul lui era ca un stejar care cu cât creşte cu atât se ramifică. Nu era pentru puterile unui om ci mai degrabă pentru un minister. Dar el era un singur om. Lucra de dimineaţă, de la ora 10 şi cel mai adesea până la 2 noaptea, de multe ori chiar şi mai târziu.

Boala a lovit pe neaşteptate şi nu a dat semne de­cât atunci când era foarte târziu. Prea târziu. Abia atunci a recu­nos­cut: „am lucrat mult, mult prea mult“. Dar şi la spital tot asta îşi dorea, să se reîntoarcă la scris. A ce­rut cărţi, lap­topul. Nu i se părea nimic mai în­spăi­mân­­­tă­tor decât să i se ia capacitatea de a scrie.

Nu a ajuns să trăiască această spaimă. Sfârşitul a venit repede, năucitor de repede, la trei săptămâni du­pă diagnostic, la Viena, într-una din cele mai bune clinici din lume. Dumnezeu nu i-a dat suferinţă îndelungată. I-a dat tărie şi o seninătate de înger.

Am crezut că pot să-l ajut în această luptă cu boala editând în grabă şi în mare secret o carte despre el. Dar nu a apucat să vadă nici măcar coperta. În câteva zile avea să se stingă în braţele mele în dimineaţa zilei de Sfântul Andrei. Paginile ce trebuiau publicate pentru încuraja­rea lui au devenit epitafuri.

Din clipa aceea mi-am dat seama că pe umerii mei rămâne povara sfântă de a nu lăsa în uitare numele, ope­ra, jertfa lui culturală. In memoriam Artur Silvestri voi alcătui şi publica anul acesta patru cărţi. Prima din­tre ele apare acum. Încerc, mă străduiesc, să nu răzbată în aceste rânduri durerea pentru cel pe care l-am iubit şi care m-a adorat timp de 25 de ani. E în sipetul inimii mele.

Aici vreau să scriu doar despre datorie. Extraor­dinara emoţie şi solidaritate intelectuală şi preţuirea pe care sute şi sute de oameni le-au exprimat în scrisori, ar­­ti­cole, telefoane, mesaje pe internet, preţuirea de care se bucura în rândul celor pentru care a scris, arată că jertfa sa nu a fost zadarnică. Ceea ce a rezultat este o car­te a emoţiei. Le mulţumesc cu multă recunoştiinţă tu­tu­ror celor cuprinşi în această carte cât şi în cărţile viitoare, celor care au scris şi celor care vor scrie, celor care l-au plâns, celor care l-au citit sau celor care vor parcurge cu luare aminte această carte.

Dar toţi, indiferent că i-am fost mai aproape sau dacă l-am cunoscut doar din scris, vom fi încredinţaţi că nu trebuie lăsată nici o faptă bună să se piardă fără a fi pre­ţuită. A făcut atâtea pentru atâţia oameni jertfin­du-se în ultimii ani ai vieţii sale nedrept de scurte cu senti­mentul misiunii pe care o avea de îndeplinit. Este mo­men­tul să întoarcem fapta bună, să nu uităm jertfa lui şi să-l redăm posterităţii pe cel care cu atâta dăruire şi-a în­suşit de la înaintaşi modelul Omului Mare. Des­pre acestea trebuie să pomenim. Pentru că, spunea el, doar uitarea este moartea definitivă. Şi uitarea trebuie să rămână un blestem.

MARIANA BRĂESCU SILVESTRI

Anunțuri


Pentru o vizualizare mai bună, folosiţi MOZILLA FIREFOX

__________________________________________

__________________________________________

Artur Silvestri - fondator ARP

ARTUR SILVESTRI ŞI CĂRŢILE LUI - emisiune TV

__________________________________________

Despre recuperarea patrimoniului cu Mariana Brăescu - emisiune TV

__________________________________________

ATENŢIE! NOU! EMISIUNE DOCUMENTAR TV - „Asociaţia Română pentru Patrimonium - o creaţie a lui Artur Silvestri“ >>>>>

__________________________________________

ARTUR SILVESTRI în lumina eternităţii - film documentar>>>>

__________________________________________

Remember Artur Silvestri – Noi suntem România tainică>>>>

__________________________________________

CELE MAI NOI APARIŢII EDITORIALE ARTUR SILVESTRI

„Aşa cum l-am cunoscut“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Fapta_culturală“.pdf>>>>

_______________________________

Revolta fondului neconsumat>>>>.pdf

_______________________________

Radiografia spiritului creol>>>>.pdf

_______________________________

Artur Silvestri - „Apocalypsis cum figuris“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Perpetuum mobile“.pdf>>>>

_______________________________

coperta I

_________________________________

Sper din tot sufletul ca această carte să-şi împlinească menirea, să apropie cititorul de cărţile şi ideile sale. Să-l ajute să înţeleagă câte ceva din personalitatea, din „modelul Silvestri“ şi nu în ultimul rând, aşa cum spunea el însuşi, să-i înţeleagă „cerul sufletesc“.

Mariana Brăescu Silvestri

_________________________________ >>>„Artur Silvestri – Vocaţia căii singuratice“.pdf>>> _________________________________
coperta-i ____________________________ • Cartea In memoriam ARTUR SILVESTRI- mărturii tulburătoare, prima din colecţia In memoriam Artur Silvestri. Este o carte emoţionantă, pentru că ea cuprinde sentimentele, regretele şi amintirile dumneavoastră şi ale altor oameni care l-au cunoscut, apreciat, iubit... >>>> ___________________________________ >>>In memoriam ARTUR SILVESTRI - mărturii tulburătoare.pdf>>> ___________________________________ copert-final_tipar ___________________________________

• Albumul FRUMUSEŢEA LUMII CUNOSCUTE - de ARTUR SILVESTRI. Este o carte unica, ce cuprinde ultimele texte scrise de Artur Silvestri, adevărate bijuterii literare despre lumea vazută, tulburătoare prin frumuseţea sufletească şi sensibilitatea autorului lor. Albumul este ilustrat de artistul plastic Vasile Cercel.

____________________________________ >>>>Vizualizati aici ARTUR SILVESTRI: ,,Frumusetea lumii cunoscute”. pdf>>>>> ____________________________________

CĂRŢI CE VOR APĂREA ÎN CURÂND ÎN ACEEAŞI COLECŢIE

În colecţia IN MEMORIAM Artur Silvestri

• ARTUR SILVESTRI - Editorul sau grădinarul dăruit

• ARTUR SILVESTRI - Aşa cum l-am cunoscut

___________________________________

Adrese de corespondenţă:

- texte despre Artur Silvestri: mariana.braescu.silvestri@gmail.com

- alte texte pentru publicat în revistele online: publicatiile.arp@gmail.com _______________________________

CELE MAI NOI APARIŢII DESPRE ARTUR SILVESTRI

VDP decembrie 2008.qxd

„IN MEMORIAM ARTUR SILVESTRI“, supliment al revistei „VIAŢA DE PRETUTINDENI“ puteţi citi aici >>>>>

___________________________________
____________________________________

OPERA ÎNTR-UN POSIBIL ARTICOL DE DICŢIONAR >>>>

___________________

OPINII DESPRE OPERĂ >>>>

ARTUR SILVESTRI – Opera

___________________________

ARTUR SILVESTRI - Schiţă biografică >>>>

___________________________

Slujba de înmormântare a lui Artur Silvestri, Mănăstirea Pasărea, 4 decembrie 2008

Pentru a citi mesajele de condoleanţe clik aici >>>>>

_________________

PAGINI ALESE DIN OPERA SI DIN EXEGEZA DESPRE AUTOR

CARTI DE IERI SI DE AZI

_________________________ _________________________
__________________________________ " AL CINCILEA PATRIARH " ______________________________________ _______________________________________ _______________________________________ _______________________________________
Octombrie 2017
L M M M V S D
« Noi    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

_____

Temele cele mai cautate

Referinte cautate

  • Niciunul

REFERINTE/click pe tema preferata

· arhive necesare

· asociatii si organizatii

· biblioteca virtuala

· edituri arp

· efigii

· fapte de azi

· lecturi recomandate

· programul intermundus - pune romanii in legatura

· publicatii arp

· reviste romanesti

· scriitori de azi


%d blogeri au apreciat asta: