By ARP

–         Sunteti amabila sa-mi spuneti ce stiti despre….. (intreaba un domn putin incurcat aratand cu privirea spre unul din volume )

–         Artur Silvestri? S-ar putea sa fie la TARGUL DE CARTE”CARAVANA GAUDEAMUS” ,CARTE DE INVATATURA  de la Cluj Napoca.

–         La Cluj? Pai…..

–         Da. Sau  la Timisoara, la TARGUL GAUDEAMUS.

–         ???!!!

–         Ori poate la Craiova.

–         Nu mai inteleg nimica.

–         Cred ca  veti fi in asentimenul meu si va spun parerea mea sincera: De prezenta sa depinde viata cartilor, soarta lor, nu se cade  sa fie risipite oricarui, oricum, asa, la voia intamplarii, ele trebuie sa ajunga (iar cand spun acestea ma refer la mesajul lor) la o destinatie ale carei usi sunt larg deschise, la sufletele noastre, ale cititorilor, spre a le patrunde sensul – daca ma intelegeti, spre a-i ferici, a-i implini din punct de vedere spiritual. Continutul acestor carti te inalta, te lumineaza..

–         Mda, aveti perfecta dreptate, as vrea sa inteleg, insa….

–         Nu este exclus sa-l gasiti la SALONUL DE CARTE,PRESA SI MUZICA de la Sinaia.

–         Adevarat? Ei, nu!, chiar ca ma uimiti!

–         Ori la SALONUL INTERNATIONAL DE CARTE BOOKFEST aici, la Bucuresti.

–         La Bucuresti, spuneti?

–         Ah, era sa uit! ,ati auzit de ASOCIATIA BIBLIOTECARILOR DIN ROMANIA –BUCURESTI?, S-ar putea sa fie la Conferinta Nationala.

–         Bine, bine, dar….

–         Ei, domnule nu va impacientati. Stiati de CENACLUL” MIHAI EMINESCU”? Se desfasoara la New York – U.S.A.

–         Am auzit bine? La New York?

–         Imi pareti foarte mirat.

–         Cum sa  nu fiu?As crede ca este aici si pretutindeni desi nu as crede cum ca ar fi fost clonat, mai cu seama acum dupa ce…

–         A, nu, nu,cu siguranta nu a fost clonat, nici nu era necesar. Nu se poate vorbi de asa ceva.

–         Daca nu va necajesc prea mult, as vrea sa-mi confirmati un lucru: Vorbim, oare de  una si aceeasi persoana? Eu doream doar sa stiu…..

–         Da, fiti convins, persoana la care va referiti este una si aceeasi, el, unicul creator al acestor minunate carti, el, negeamanul…

–         L-ati cunoscut mai indeaproape?

–         L-am cunoscut, cum sa  nu! Dar nu asa cum probabil asteptati  dumneavoastra, sa va confirm, cunoasterea  mea a fost cu mult mai  profunda, ea mi-a lasat urme de nesters in memorie, in suflet. Iar daca exista cineva care nu-l cunoaste, ei bine, acel cineva  a ramas cu un gol, cu o neamplinire. Dar inca nu este timpul pierdut!

–         ???!!

–          Daca nu l-ati cunoscut pana acum aveti posibilitatea sa il cunoasteti, nu o

sa va para rau, dimpotriva, veti avea satisfactia unui om care a gasit o comoara, va veti imbogati!

–         Sunt inca nedumerit, dar din cate mi-ati spus se pare ca este ca argintul viu, cand ici, cand colo iar titlurile operelor  sale sunt pe buzele tuturor.

–         Pe involburata  sau pe linistita Mare, sub  razele  aurii ale Soarelui sau sub  cele argintate ale Lunii, pe frig sau pe arsita, mereu cu gandul ACOLO, la Dumnezeu, ascultand indrumarile Sale, sub privirea Sa ocrotitoare, neprecupetindu-si timpul, efortul, talentul, cu dragoste de semeni, a razbit in lumea atat de ciudata, de neinteleasa, el, pur,iubitor caritabil,  cautand a fi pe intelesul tuturora,depasind vicisitudini, facandu-si drum asa cum foarte putini au reusit,  pe culmile inluminate, pe coama valurilor, undind usor, impovarat cu Iubire, multa Iubire ,  spre a o darui celor dragi , indeplinindu-si menirea ce i-a fost data…

–         Pe Mare ??!!

–         Nu stiati? Este nascut sub Zodia Pestilor. Si eu sunt  in aceeasi zodie, il cunosc acum, il stiu, il inteleg atat de bine!  Se spune ca Dumnezeu, intr-o dimineata,  si-a privit cei doisprezece copii si  a socotit ca trebuie sa-i inzestreze cu vointa omeneasca , drept pentru care le-a spus ca fiecare dintre ei are o scanteie din El, din Dumnezeu. Astfel s-au nascut cele douasprezece zodii. Pestelui i-a dat cea mai grea dintre misiuni: – “Sa ridici pe umeri toata suferinta omului –i-a harazit  Dumnezeu. Lacrimile tale sunt menite sa fie lacrimile Mele. Durerea aceasta este rodul intelegerii gresite a Odei Mele, dar tu existi ca sa-i aduci omului compasiunea. De aceea iti harazesc darul cel mai de prêt: vei fi singurul dintre cei doisprezece copii ai Mei care Ma va intelege. Iar puterea cuprinderii divine consta in felul in care te vei apropia de oameni si vei raspandi credinta”. Nativul din zodia Pestilor  traieste sub semnul Infinitului, al Credintei si al Misticii. Orientat prin excelenta catre alinarea suferintelor aproapelui sau, el manifesta dragostea si sacrificiul de sine.(Povestea Zodiilor).

–         Foarte interesant ce spuneti, dar el nu  a disp….nu a murit

–         El este doar plecat iar cand nici nu te astepti apare  printre noi,  in noi, in gandul si sufletul nostru, ii simtim prezenta calda, blanda ,binevoitoare, mereu surazator, intotdeauna facandu-ne sa suradem. Nu!, el, OMUL MARE nu a murit, a fost, este si va fi mereu viu . Asa cum spunea preotul Ion Irina, “fratele Gabriel Artur Silvestri este mereu langa noi, vorbeste cu noi.

–         Da, cred ca acuma am inteles. Va multumesc pentru amabilitatea si rabdarea cu care m-ati ascultat.

–         Nimic nu este mai  minunat pe lumea aceasta decat a continua sa FII. Nimic mai  de prêt decat a lasa in urma ta orice ar putea fi benefic, folositor,

      binevenit celor de langa tine. Oamenii sunt insetati de cunoastere iar izvoarele        care satisfac aceasta sete apar oricand, oriunde, totul este sa stie unde sa le caute  si,   ajungand  la gura lor sa le soarba cu aviditate racoarea, parfumul. Vor realiza ca acestea au proprietatea unui  elixir, se vor simti  mai tineri, mai frumosi, mai indragostiti  iar din aceasta dragoste imensa ce o vor primi vor putea, la randu-le, sa daruiasca si altora. Luati bogatie din cartile acestea, va veti simti binecuvantat, purificat.

R.M. NICULESCU

Anunțuri


Pentru o vizualizare mai bună, folosiţi MOZILLA FIREFOX

__________________________________________

__________________________________________

Artur Silvestri - fondator ARP

ARTUR SILVESTRI ŞI CĂRŢILE LUI - emisiune TV

__________________________________________

Despre recuperarea patrimoniului cu Mariana Brăescu - emisiune TV

__________________________________________

ATENŢIE! NOU! EMISIUNE DOCUMENTAR TV - „Asociaţia Română pentru Patrimonium - o creaţie a lui Artur Silvestri“ >>>>>

__________________________________________

ARTUR SILVESTRI în lumina eternităţii - film documentar>>>>

__________________________________________

Remember Artur Silvestri – Noi suntem România tainică>>>>

__________________________________________

CELE MAI NOI APARIŢII EDITORIALE ARTUR SILVESTRI

„Aşa cum l-am cunoscut“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Fapta_culturală“.pdf>>>>

_______________________________

Revolta fondului neconsumat>>>>.pdf

_______________________________

Radiografia spiritului creol>>>>.pdf

_______________________________

Artur Silvestri - „Apocalypsis cum figuris“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Perpetuum mobile“.pdf>>>>

_______________________________

coperta I

_________________________________

Sper din tot sufletul ca această carte să-şi împlinească menirea, să apropie cititorul de cărţile şi ideile sale. Să-l ajute să înţeleagă câte ceva din personalitatea, din „modelul Silvestri“ şi nu în ultimul rând, aşa cum spunea el însuşi, să-i înţeleagă „cerul sufletesc“.

Mariana Brăescu Silvestri

_________________________________ >>>„Artur Silvestri – Vocaţia căii singuratice“.pdf>>> _________________________________
coperta-i ____________________________ • Cartea In memoriam ARTUR SILVESTRI- mărturii tulburătoare, prima din colecţia In memoriam Artur Silvestri. Este o carte emoţionantă, pentru că ea cuprinde sentimentele, regretele şi amintirile dumneavoastră şi ale altor oameni care l-au cunoscut, apreciat, iubit... >>>> ___________________________________ >>>In memoriam ARTUR SILVESTRI - mărturii tulburătoare.pdf>>> ___________________________________ copert-final_tipar ___________________________________

• Albumul FRUMUSEŢEA LUMII CUNOSCUTE - de ARTUR SILVESTRI. Este o carte unica, ce cuprinde ultimele texte scrise de Artur Silvestri, adevărate bijuterii literare despre lumea vazută, tulburătoare prin frumuseţea sufletească şi sensibilitatea autorului lor. Albumul este ilustrat de artistul plastic Vasile Cercel.

____________________________________ >>>>Vizualizati aici ARTUR SILVESTRI: ,,Frumusetea lumii cunoscute”. pdf>>>>> ____________________________________

CĂRŢI CE VOR APĂREA ÎN CURÂND ÎN ACEEAŞI COLECŢIE

În colecţia IN MEMORIAM Artur Silvestri

• ARTUR SILVESTRI - Editorul sau grădinarul dăruit

• ARTUR SILVESTRI - Aşa cum l-am cunoscut

___________________________________

Adrese de corespondenţă:

- texte despre Artur Silvestri: mariana.braescu.silvestri@gmail.com

- alte texte pentru publicat în revistele online: publicatiile.arp@gmail.com _______________________________

CELE MAI NOI APARIŢII DESPRE ARTUR SILVESTRI

VDP decembrie 2008.qxd

„IN MEMORIAM ARTUR SILVESTRI“, supliment al revistei „VIAŢA DE PRETUTINDENI“ puteţi citi aici >>>>>

___________________________________
____________________________________

OPERA ÎNTR-UN POSIBIL ARTICOL DE DICŢIONAR >>>>

___________________

OPINII DESPRE OPERĂ >>>>

ARTUR SILVESTRI – Opera

___________________________

ARTUR SILVESTRI - Schiţă biografică >>>>

___________________________

Slujba de înmormântare a lui Artur Silvestri, Mănăstirea Pasărea, 4 decembrie 2008

Pentru a citi mesajele de condoleanţe clik aici >>>>>

_________________

PAGINI ALESE DIN OPERA SI DIN EXEGEZA DESPRE AUTOR

CARTI DE IERI SI DE AZI

_________________________ _________________________
__________________________________ " AL CINCILEA PATRIARH " ______________________________________ _______________________________________ _______________________________________ _______________________________________
Decembrie 2017
L M M M V S D
« Noi    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Articole preferate

_____

Temele cele mai cautate

Referinte cautate

  • Niciunul

REFERINTE/click pe tema preferata

· arhive necesare

· asociatii si organizatii

· biblioteca virtuala

· edituri arp

· efigii

· fapte de azi

· lecturi recomandate

· programul intermundus - pune romanii in legatura

· publicatii arp

· reviste romanesti

· scriitori de azi


%d blogeri au apreciat asta: