By ARP

In viata mea am avut parte si de bune si de rele, si de bucurii si de tristeti! Deci am zice, nimic inafara experientelor ce le are fiecare om de rand. Totusi, sperantele si visele oamenilor tindeau si tind intotdeauna spre o linie vectoriala de crestere a calitatii vietii.  Pe aceasta linie apare azi  mecena si filantropul Artur Silvestri, el insusi fiind vectorul din peisajul vietii romanesti. Silvestri ne arata practic cum se realizeaza acest mister al emanciparii umane, aducand un raspuns logic reflectat prin inaltarea calitatii spirituale  si economice a fecarui membru din societate.

Numai ca, aceste doua parghii ale existentei umane, rezuma Silvestri, filozofii vremilor vechi si celor mai apropiate le dadea intaietate cand uneia cand celeilalte, dupa interese bineinteles.  Asadar la intersectarea acestor doua idei il gasim pe eruditul roman Artur Silvestri angajat intr-o lupta pe viata si pe moarte spre a demonstra intaietatea credintei si dreptului natural al fiintei umane la cultura si traditia  Neamului sau, la reasezarea moralei si curateniei in artele create, spre asi asigura cu cinste si iubire cele necesare existentei!

Prin fapta sa culturala Silvestri se dovedeste un  adevarat geniu. Si-a dus studiul si cercetarea pana in timpuri si vremi stravechi, el cauta  spiritul/fiinta Neamului sau, originile, apoi se reintorcea pana la ziua prezentului, observand si notand efecte si cauze,  evenimente ce puncta istoria veche, medievala si moderna a DacoRomanilor. Spre asi implini genialul plan el infiinteaza Asociatia Romana Pentru Patrimoniu, si va initia fondarea unui buchet de Reviste de cultura si literatura culta, la care invita Romanii de pe oriunde s-ar afla in lume supravietuind. Era asa cum sesiza Omul de mare suflet romanesc Preotul Prof.dr. Al.Stanciulescu-Barda: “Era ca un Stefan cel Mare, care incerca sa stranga o armata”. Credinta crestina capata la Artur Silvestri esenta adevarului dupa care ne putem ghida, si dupa care s-a ghidat el insusi, devenind un adevarat apostol de pe calea Damascului.

Cum eu imi petreceam veacul prin Australia ca fugit de o ideologie comunista straina(deci nu de Romania ce-a tainica), ma injugai cu placere la scoaterea Revistei de Arta si Cultura “Iosif Vulcan”, care imi fu ca un “restei de-al lui Nicolae Georgescu” timp de 10 ani. Frumoasa dar spinoasa indeletnicire, insa cand spiritul tau e daruit cu acest fel de chemare interioara nu mai ai nici o scapare.  Dar a tot scoate din bugetul familiei cheltuielile aferente m-au imobilizat la un moment dat, nevasta se cam  intrista mai ales ca mai mult ma gaseam criticat decat laudat sau ajutat  de cei pentru care scriam. Ei, Dumnezeu are insa ingerii Sai dinainte alesi, astfel un astfel de inger numit Gabriel Artur Silvestri mi-a intins mana, si a ridicat Revista “Iosif Vulcan” din cadere,asezand-o “on-line” virtual, astfel ca aceasta deveni, cum s-ar zice, mai stralucitoare si mai placuta! Cand o fi sa trec si eu “linia de aur” am sa-i multumesc si acolo sus in Ceruri!

Din acest labirint al muncii si viziunilor sale, cercetari istorice si religiosae-filosofice urmarite si cercetate cu multa daruire si truda de geniul silvestrian m-am molipsit si eu in felul de a gandi si analiza lumea din jur. Se vede treaba ca avem nevoie  de bunatate, de iubire, de intrajutorare care aduc intr-un loc impacarea sufleteasca! Aci vine de indata si dragul de viata, de munca cinstita pentru o realizare economica cinstita, adica, dupa intelepciunea proverbului care glasue astfel: “Omul sfinteste locul”.

Domnul Artur Silvestri este viu in cultura romana, iar prin fapta sa culturala nascuta dintr-o sincera iubire da un exemplu dumnezeesc, scriptural, a credintei prin care traia si muncea. Datoria noastra de  acum este a continua  prin toate posibilitatile  realizarea in deplina randuiala cele incepute de Inaintasul nostru ARTUR SILVESTRI.

IOAN MICLAU – Australia

19 Martie, 2009

Anunțuri


Pentru o vizualizare mai bună, folosiţi MOZILLA FIREFOX

__________________________________________

__________________________________________

Artur Silvestri - fondator ARP

ARTUR SILVESTRI ŞI CĂRŢILE LUI - emisiune TV

__________________________________________

Despre recuperarea patrimoniului cu Mariana Brăescu - emisiune TV

__________________________________________

ATENŢIE! NOU! EMISIUNE DOCUMENTAR TV - „Asociaţia Română pentru Patrimonium - o creaţie a lui Artur Silvestri“ >>>>>

__________________________________________

ARTUR SILVESTRI în lumina eternităţii - film documentar>>>>

__________________________________________

Remember Artur Silvestri – Noi suntem România tainică>>>>

__________________________________________

CELE MAI NOI APARIŢII EDITORIALE ARTUR SILVESTRI

„Aşa cum l-am cunoscut“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Fapta_culturală“.pdf>>>>

_______________________________

Revolta fondului neconsumat>>>>.pdf

_______________________________

Radiografia spiritului creol>>>>.pdf

_______________________________

Artur Silvestri - „Apocalypsis cum figuris“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Perpetuum mobile“.pdf>>>>

_______________________________

coperta I

_________________________________

Sper din tot sufletul ca această carte să-şi împlinească menirea, să apropie cititorul de cărţile şi ideile sale. Să-l ajute să înţeleagă câte ceva din personalitatea, din „modelul Silvestri“ şi nu în ultimul rând, aşa cum spunea el însuşi, să-i înţeleagă „cerul sufletesc“.

Mariana Brăescu Silvestri

_________________________________ >>>„Artur Silvestri – Vocaţia căii singuratice“.pdf>>> _________________________________
coperta-i ____________________________ • Cartea In memoriam ARTUR SILVESTRI- mărturii tulburătoare, prima din colecţia In memoriam Artur Silvestri. Este o carte emoţionantă, pentru că ea cuprinde sentimentele, regretele şi amintirile dumneavoastră şi ale altor oameni care l-au cunoscut, apreciat, iubit... >>>> ___________________________________ >>>In memoriam ARTUR SILVESTRI - mărturii tulburătoare.pdf>>> ___________________________________ copert-final_tipar ___________________________________

• Albumul FRUMUSEŢEA LUMII CUNOSCUTE - de ARTUR SILVESTRI. Este o carte unica, ce cuprinde ultimele texte scrise de Artur Silvestri, adevărate bijuterii literare despre lumea vazută, tulburătoare prin frumuseţea sufletească şi sensibilitatea autorului lor. Albumul este ilustrat de artistul plastic Vasile Cercel.

____________________________________ >>>>Vizualizati aici ARTUR SILVESTRI: ,,Frumusetea lumii cunoscute”. pdf>>>>> ____________________________________

CĂRŢI CE VOR APĂREA ÎN CURÂND ÎN ACEEAŞI COLECŢIE

În colecţia IN MEMORIAM Artur Silvestri

• ARTUR SILVESTRI - Editorul sau grădinarul dăruit

• ARTUR SILVESTRI - Aşa cum l-am cunoscut

___________________________________

Adrese de corespondenţă:

- texte despre Artur Silvestri: mariana.braescu.silvestri@gmail.com

- alte texte pentru publicat în revistele online: publicatiile.arp@gmail.com _______________________________

CELE MAI NOI APARIŢII DESPRE ARTUR SILVESTRI

VDP decembrie 2008.qxd

„IN MEMORIAM ARTUR SILVESTRI“, supliment al revistei „VIAŢA DE PRETUTINDENI“ puteţi citi aici >>>>>

___________________________________
____________________________________

OPERA ÎNTR-UN POSIBIL ARTICOL DE DICŢIONAR >>>>

___________________

OPINII DESPRE OPERĂ >>>>

ARTUR SILVESTRI – Opera

___________________________

ARTUR SILVESTRI - Schiţă biografică >>>>

___________________________

Slujba de înmormântare a lui Artur Silvestri, Mănăstirea Pasărea, 4 decembrie 2008

Pentru a citi mesajele de condoleanţe clik aici >>>>>

_________________

PAGINI ALESE DIN OPERA SI DIN EXEGEZA DESPRE AUTOR

CARTI DE IERI SI DE AZI

_________________________ _________________________
__________________________________ " AL CINCILEA PATRIARH " ______________________________________ _______________________________________ _______________________________________ _______________________________________
Decembrie 2017
L M M M V S D
« Noi    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Articole preferate

_____

Temele cele mai cautate

Referinte cautate

  • Niciunul

REFERINTE/click pe tema preferata

· arhive necesare

· asociatii si organizatii

· biblioteca virtuala

· edituri arp

· efigii

· fapte de azi

· lecturi recomandate

· programul intermundus - pune romanii in legatura

· publicatii arp

· reviste romanesti

· scriitori de azi


%d blogeri au apreciat asta: