By ARP

Pe frontispiciul Bibliotecii din Teba, în urmă cu 5000 de ani, au fost înscrise următoarele cuvinte: “Cartea- leac pentru suflete”.

Dacă  ne ridicăm la alt nivel de înţelegere, cartea e un simbol al Universului, iar Universul este o imensă carte, ce reprezintă Revelaţia şi prin-extensie, manifestarea la nivelul omului, inteligenţa sa individuală.

O carte de “Convorbiri”, care să cuprindă şi o astfel de înţelepciune, se gândea să construim împreună, încă din 2004. O carte deschisă, care să includă inteligenţa şi geniul neamului. Scrisă din inimă, o carte deschisă îi dă posibilitatea celui care o citeşte să-i descopere înţelesul. Pentru că ea îi dă la iveală scriitorului gândurile şi sentimentele.

Acest gând venea de la faptul că, la 50 de ani îi dăruisem o “ora de convorbiri”  în ciclul “Înţelepţii Cetăţii”, un program iniţiat de mine, ca realizator, la Radio România Cultural,. Profesorul, specialistul în istoria civilizaţiilor, managerul cultural al unor trusturi editoriale (atunci numai Carpathia Press), scriitorul, care cunoscuse atâtea personalităţi româneşti şi universale avea însă mult mai multe de spus.

“Ce-ar fi să lucrăm la o carte de <<Convorbiri>>”? mi-a propus într-o zi, iar eu i-am mulţumit pentru faptul c ă mi-a acordat onoarea de-ai pune întrebări într-o astfel de convorbire (nu numai pentru ca era un drept si prin profesie, dar îl simţeam aproape, ca pe un prieten adevărat al celor care creează). Şi câte lucruri mai trebuie povestite şi orânduite de o personalitate înconjurată de cărţi, scriind până la 4 dimineaţa !

După  ce am pregătit totul (era o grea sarcină) şi a cugetat câtva timp, în septembrie 2004 m-a chemat şi mi-a spus: “Cred că e prea devreme. O carte de convorbiri se face mult mai târziu, la altă vârstă”. Mi-am amintit un aforism “Asupra înţelepciunii în viaţă” a lui Artur Schopenhauer: “superioritatea intelectuală îşi arată preponderenţa în conversaţie de la 40 de ani înainte”. A fost de neclintit în hotărârea luată. Mai avea multe proiecte de realizat, printre care şi cele 18 reviste de cultură on-line.

În scurt timp, dorinţa de a uni scriitorii români, oriunde s-ar afla ei (“conversând”  şi prin reviste cu toată lumea literară) a fost îmbrăţişată de noi toţi, colaborând, lăsându-i fiecăruia posibilitatea de a crea. Este un privilegiu rar întâlnit. Pentru mine a fost mai mult decât atât. A fost un alt început. A fost şi un impuls de a continua să scriu literatură. A fost o încurajare de a “învăţa “ să comunic prin idei cu ceilalţi, pe internet, un iniţiator de şcoală nouă, de dezbateri literare şi mă gândesc acum la  câte idei valoroase s-au strâns, de exemplu, comentând ”Romanul minimalist”.

Un autor grec spunea că ”trei sunt puterile lumii: mintea, tăria si norocul”. Aş putea spune, că am avut norocul de a înfrunta unele greutăţi în momente cheie, având alături de mine o personalitate de necontestat. Aşa cum a fost scriitorul Artur Silvestri, când mi s-a propus (întărind solicitarea preşedintelui Ligii, Florin Ţene – şi în cele din urmă am acceptat) să organizez Filiala Bucureşti a Ligii Scriitorilor din România, al cărei Preşedinte de Onoare  fusese numit scriitorul Artur Silvestri.

Pentru mine a fost întotdeauna un înţelept.  Revista ”Cetatea lui Bucur”, iniţiată de cel pe care îl consider înţeleptul acestei cetăţi, trebuie să învie candela recunoştinţei din “România Tainică” sub lumina cuvântului, izbucnind asemenea izvorului, ca o carte. Ea  mai aşteaptă încă “lovitura de ciomag a lui Moise”.

Iar pe frontispiciul Bibliotecii ARP,  alcătuită din mii de  volume editate, ar trebui scris: “Cartea, leac pentru suflet”.

ELISABETA IOSIF

Anunțuri


Pentru o vizualizare mai bună, folosiţi MOZILLA FIREFOX

__________________________________________

__________________________________________

Artur Silvestri - fondator ARP

ARTUR SILVESTRI ŞI CĂRŢILE LUI - emisiune TV

__________________________________________

Despre recuperarea patrimoniului cu Mariana Brăescu - emisiune TV

__________________________________________

ATENŢIE! NOU! EMISIUNE DOCUMENTAR TV - „Asociaţia Română pentru Patrimonium - o creaţie a lui Artur Silvestri“ >>>>>

__________________________________________

ARTUR SILVESTRI în lumina eternităţii - film documentar>>>>

__________________________________________

Remember Artur Silvestri – Noi suntem România tainică>>>>

__________________________________________

CELE MAI NOI APARIŢII EDITORIALE ARTUR SILVESTRI

„Aşa cum l-am cunoscut“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Fapta_culturală“.pdf>>>>

_______________________________

Revolta fondului neconsumat>>>>.pdf

_______________________________

Radiografia spiritului creol>>>>.pdf

_______________________________

Artur Silvestri - „Apocalypsis cum figuris“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Perpetuum mobile“.pdf>>>>

_______________________________

coperta I

_________________________________

Sper din tot sufletul ca această carte să-şi împlinească menirea, să apropie cititorul de cărţile şi ideile sale. Să-l ajute să înţeleagă câte ceva din personalitatea, din „modelul Silvestri“ şi nu în ultimul rând, aşa cum spunea el însuşi, să-i înţeleagă „cerul sufletesc“.

Mariana Brăescu Silvestri

_________________________________ >>>„Artur Silvestri – Vocaţia căii singuratice“.pdf>>> _________________________________
coperta-i ____________________________ • Cartea In memoriam ARTUR SILVESTRI- mărturii tulburătoare, prima din colecţia In memoriam Artur Silvestri. Este o carte emoţionantă, pentru că ea cuprinde sentimentele, regretele şi amintirile dumneavoastră şi ale altor oameni care l-au cunoscut, apreciat, iubit... >>>> ___________________________________ >>>In memoriam ARTUR SILVESTRI - mărturii tulburătoare.pdf>>> ___________________________________ copert-final_tipar ___________________________________

• Albumul FRUMUSEŢEA LUMII CUNOSCUTE - de ARTUR SILVESTRI. Este o carte unica, ce cuprinde ultimele texte scrise de Artur Silvestri, adevărate bijuterii literare despre lumea vazută, tulburătoare prin frumuseţea sufletească şi sensibilitatea autorului lor. Albumul este ilustrat de artistul plastic Vasile Cercel.

____________________________________ >>>>Vizualizati aici ARTUR SILVESTRI: ,,Frumusetea lumii cunoscute”. pdf>>>>> ____________________________________

CĂRŢI CE VOR APĂREA ÎN CURÂND ÎN ACEEAŞI COLECŢIE

În colecţia IN MEMORIAM Artur Silvestri

• ARTUR SILVESTRI - Editorul sau grădinarul dăruit

• ARTUR SILVESTRI - Aşa cum l-am cunoscut

___________________________________

Adrese de corespondenţă:

- texte despre Artur Silvestri: mariana.braescu.silvestri@gmail.com

- alte texte pentru publicat în revistele online: publicatiile.arp@gmail.com _______________________________

CELE MAI NOI APARIŢII DESPRE ARTUR SILVESTRI

VDP decembrie 2008.qxd

„IN MEMORIAM ARTUR SILVESTRI“, supliment al revistei „VIAŢA DE PRETUTINDENI“ puteţi citi aici >>>>>

___________________________________
____________________________________

OPERA ÎNTR-UN POSIBIL ARTICOL DE DICŢIONAR >>>>

___________________

OPINII DESPRE OPERĂ >>>>

ARTUR SILVESTRI – Opera

___________________________

ARTUR SILVESTRI - Schiţă biografică >>>>

___________________________

Slujba de înmormântare a lui Artur Silvestri, Mănăstirea Pasărea, 4 decembrie 2008

Pentru a citi mesajele de condoleanţe clik aici >>>>>

_________________

PAGINI ALESE DIN OPERA SI DIN EXEGEZA DESPRE AUTOR

CARTI DE IERI SI DE AZI

_________________________ _________________________
__________________________________ " AL CINCILEA PATRIARH " ______________________________________ _______________________________________ _______________________________________ _______________________________________
Decembrie 2017
L M M M V S D
« Noi    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Articole preferate

_____

Temele cele mai cautate

Referinte cautate

  • Niciunul

REFERINTE/click pe tema preferata

· arhive necesare

· asociatii si organizatii

· biblioteca virtuala

· edituri arp

· efigii

· fapte de azi

· lecturi recomandate

· programul intermundus - pune romanii in legatura

· publicatii arp

· reviste romanesti

· scriitori de azi


%d blogeri au apreciat asta: