By ARP

Dintr-un adânc respect şi o deosebită admiraţie pentru OMUL de aleasa omenie şi mentorul multor scriitori printre care mă număr şi eu, mult regretatul Dr. Artur Silvestri, luasem hotărârea să-mi însuşesc cât mai bine de la el lecţia blândeţii răbdătoare, a toleranţei în faţa a tot ce-mi este potrivnic, a iubirii pentru semenii mei,  a gândurilor neprihănite ca pe vremea purităţii copilăriei, să mă ridic la puterea înţelepciunii de a privi lumea aşa cum este, să am puterea de a ierta pe cei care trec agresiv prin viaţa mea, să iubesc cu toată fiinţa mea frumosul şi să mă ascund din faţa urâtului.

Aflându-mă în amurgul vieţii, nu de puţine ori am gândit astfel în lungul şir al anilor trăiţi cu suişurile şi coborâşurile date nouă de purtat de-a lungul vieţii, dar acum, iată că s-a ivit CINEVA care a dat o nouă strălucire gândurilor ce dădeau semne de oboseală şi a dat un  nou impuls de viaţă, ce mi-a stat în sprijin, chiar şi dincolo de hotarele ce despart cele două lumi.

Reîmprospătându-mi gândurile şi voinţa, ţinându-mă cât mai aproape de modelul ce se strecurase în mine aproape pe neştiute, repetându-mi mereu că se poate trăi frumos, m-am simţit mai tare în cuget şi în simţire, dar când am întâlnit URÂTUL în forma lui cea mai deplin înfăptuită, mi s-a părut că mă paşte o întoarcere de la aceste valori. Nişte fapte reprobabile erau gata să mă tragă de partea cealaltă. Nu atât paguba materială, deşi considerabilă, căci dispariţia cutiei cu toate bijuteriile de aur ale familiei, unele moştenire din strămoşi, şi nu puţine la număr, nu este uşor de suportat, dar mai ales faptul că acest gest, cade ca o grea povară asupra rudelor de sânge, neam foarte apropiat, cărora le pusesem la dispoziţie şi casă şi serviciile noastre şi ajutorul material şi moral pentru adaptarea în noua ţară în care s-au strămutat, dar mai ales  pentru căldura sufletească cu care i-am  învăluit.

La început, când am constatat că atitudinea lor ne este chiar potrivnică, am reuşit totuşi să merg pe linia de viaţă având modelul  OMULUI strălucit. Ne-a părut rău să constatăm că se înscriu în categoria de oameni pentru care succesul altora le provoacă adevărate răni sufleteşti, dar ne-am amintit că oamenii sunt diferiţi şi ca atare, trebuie să-i  luăm aşa cum sunt. Dispariţia cutiei cu bijuterii am constatat-o mult mai târziu. Fălindu-se mereu cu marea avere a părinţilor câstigată rapid în ultimii ani, mintea noastră şi sângele care apă nu se face, refuzau să-şi imagineze că sunt capabili chiar şi de jaf, dar când m-am izbit de realitate, am ştiut că viaţa m-a împins în zona trăzneteor neaşteptate.

Să fi mers la Tribunal, n-aveam probe directe şi mai mult decât atât, mu-mi plac drumurile pe acolo. Să fi discutat cu ei sau cu părinţii lor ca să îmi înapoieze cutia cu bijuterii, ar fi fost o mare naivitate. Să-i fi blestemat, nu-mi stătea în fire. Ştiu că există o dreptate imanentă, am auzit de atîtea ori că aurul furat aduce blesteme pe capul hoţilor, dar mie nu mi-ar  aduce mulţumire, cu toate că nişte semne s-au arătat şi la ei. M-am simţit rănită şi trebuia să fac ceva ca să mă repun pe picioare.

Ca în atâtea dăţi, când nu mai găsesc în mine forţa şi curajul de viaţă, lectura şi scrisul mă ajută să ţin  dreaptă cumpăna firii. Ele îmi sar în ajutor adunând în manunchi firele nevăzute ale altor chemări spre viaţă şi piloni de sprijin sufletesc.

Am revenit la lecturile scrierilor închinate OMULUI-MODEL pentru mine, Dr. Artur Silvestri. Cufundată în lectură, am simţit cum, încet-încet, mi se strecoară licuri de viaţă în vene, mă revigorează asemenea unui tub de oxigen pus la nas, aşa cum mi s-a întâmplat demult, când mi-am pierdut cunoştinţa în timp ce dădeam naştere fiicei mele.

Mi-am liniştit trăirile sufleteşti reamintindu-mi că lumea aşa a fost creată chiar de la începuturile ei, că a existat un Cain şi Abel şi că trebuie să luăm lumea aşa cum este, fiindcă, la urma urmelor, această lume este cea mai bună din toate lumile posibile. M-am aşezat la masa de scris şi  puterea exemplului marelui OM m-a ajutat ca pot aşterne rândurile cu calm, să mă împac cu gândul că trebuie să reintru ca râul în matca sa, să revin la  lecţia blândeţii răbdătoare, a toleranţei în faţa a tot ce-mi este potrivnic, să mă ridic la puterea înţelepciunii de a privi lumea aşa cum este, să am puterea de a întelege slabiciunile celor care trec incisiv prin viaţa mea, să mă ascund din faţa urâtului şi să iubesc cu toată fiinţa mea frumosul şi oamenii buni.

ELENA BUICĂ

Anunțuri


Pentru o vizualizare mai bună, folosiţi MOZILLA FIREFOX

__________________________________________

__________________________________________

Artur Silvestri - fondator ARP

ARTUR SILVESTRI ŞI CĂRŢILE LUI - emisiune TV

__________________________________________

Despre recuperarea patrimoniului cu Mariana Brăescu - emisiune TV

__________________________________________

ATENŢIE! NOU! EMISIUNE DOCUMENTAR TV - „Asociaţia Română pentru Patrimonium - o creaţie a lui Artur Silvestri“ >>>>>

__________________________________________

ARTUR SILVESTRI în lumina eternităţii - film documentar>>>>

__________________________________________

Remember Artur Silvestri – Noi suntem România tainică>>>>

__________________________________________

CELE MAI NOI APARIŢII EDITORIALE ARTUR SILVESTRI

„Aşa cum l-am cunoscut“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Fapta_culturală“.pdf>>>>

_______________________________

Revolta fondului neconsumat>>>>.pdf

_______________________________

Radiografia spiritului creol>>>>.pdf

_______________________________

Artur Silvestri - „Apocalypsis cum figuris“.pdf>>>>

_______________________________

Artur Silvestri - „Perpetuum mobile“.pdf>>>>

_______________________________

coperta I

_________________________________

Sper din tot sufletul ca această carte să-şi împlinească menirea, să apropie cititorul de cărţile şi ideile sale. Să-l ajute să înţeleagă câte ceva din personalitatea, din „modelul Silvestri“ şi nu în ultimul rând, aşa cum spunea el însuşi, să-i înţeleagă „cerul sufletesc“.

Mariana Brăescu Silvestri

_________________________________ >>>„Artur Silvestri – Vocaţia căii singuratice“.pdf>>> _________________________________
coperta-i ____________________________ • Cartea In memoriam ARTUR SILVESTRI- mărturii tulburătoare, prima din colecţia In memoriam Artur Silvestri. Este o carte emoţionantă, pentru că ea cuprinde sentimentele, regretele şi amintirile dumneavoastră şi ale altor oameni care l-au cunoscut, apreciat, iubit... >>>> ___________________________________ >>>In memoriam ARTUR SILVESTRI - mărturii tulburătoare.pdf>>> ___________________________________ copert-final_tipar ___________________________________

• Albumul FRUMUSEŢEA LUMII CUNOSCUTE - de ARTUR SILVESTRI. Este o carte unica, ce cuprinde ultimele texte scrise de Artur Silvestri, adevărate bijuterii literare despre lumea vazută, tulburătoare prin frumuseţea sufletească şi sensibilitatea autorului lor. Albumul este ilustrat de artistul plastic Vasile Cercel.

____________________________________ >>>>Vizualizati aici ARTUR SILVESTRI: ,,Frumusetea lumii cunoscute”. pdf>>>>> ____________________________________

CĂRŢI CE VOR APĂREA ÎN CURÂND ÎN ACEEAŞI COLECŢIE

În colecţia IN MEMORIAM Artur Silvestri

• ARTUR SILVESTRI - Editorul sau grădinarul dăruit

• ARTUR SILVESTRI - Aşa cum l-am cunoscut

___________________________________

Adrese de corespondenţă:

- texte despre Artur Silvestri: mariana.braescu.silvestri@gmail.com

- alte texte pentru publicat în revistele online: publicatiile.arp@gmail.com _______________________________

CELE MAI NOI APARIŢII DESPRE ARTUR SILVESTRI

VDP decembrie 2008.qxd

„IN MEMORIAM ARTUR SILVESTRI“, supliment al revistei „VIAŢA DE PRETUTINDENI“ puteţi citi aici >>>>>

___________________________________
____________________________________

OPERA ÎNTR-UN POSIBIL ARTICOL DE DICŢIONAR >>>>

___________________

OPINII DESPRE OPERĂ >>>>

ARTUR SILVESTRI – Opera

___________________________

ARTUR SILVESTRI - Schiţă biografică >>>>

___________________________

Slujba de înmormântare a lui Artur Silvestri, Mănăstirea Pasărea, 4 decembrie 2008

Pentru a citi mesajele de condoleanţe clik aici >>>>>

_________________

PAGINI ALESE DIN OPERA SI DIN EXEGEZA DESPRE AUTOR

CARTI DE IERI SI DE AZI

_________________________ _________________________
__________________________________ " AL CINCILEA PATRIARH " ______________________________________ _______________________________________ _______________________________________ _______________________________________
Noiembrie 2017
L M M M V S D
« Noi    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

_____

Temele cele mai cautate

Referinte cautate

  • Niciunul

REFERINTE/click pe tema preferata

· arhive necesare

· asociatii si organizatii

· biblioteca virtuala

· edituri arp

· efigii

· fapte de azi

· lecturi recomandate

· programul intermundus - pune romanii in legatura

· publicatii arp

· reviste romanesti

· scriitori de azi


%d blogeri au apreciat asta: